Skapa olika ljud med en keyboard

Ett annat instrument som kommit att synas i många rockband är den elektroniska keyboarden. Precis som med trummorna används keyboarden för att skapa en rytmik i musiken. Den används inte för att endast skapa rytmik utan även för att skapa en särskild melodi i låtarna. När det kommer till rockmusiken kan även ett vanligt piano användas. Dock är det vanligare att använda sig av ett vanligt piano när man spelar klassisk rock.

Hur en keyboard fungerar

Fördelen med att använda sig av en keyboard är att den kan återskapa musiken från en rad olika instrument. Exempelvis kan den återskapa ljud från ett vanligt piano och en violin. Den kan även skapa andra ljud som används inom musikskapande. En keyboard består även av små inbyggda högtalare vilket gör att man kan spela på den hemma utan några högtalare.

Det finns många keyboardmodeller som är skapade för att användas i hemmet av amatörer men det finns även de som är betydligt mer avancerade. När keyboarden används vid uppträdanden brukar man sätta samman ett antal keyboards med varandra. Dessa spelas sedan samtidigt av flera personer eller av en person som skiftar mellan de olika.