Skapa ett häftigt påskägg till rockfantasten

Innan man vet ordet av så är våren och påsken här. Till påsk kan det vara mysigt att ge bort en gåva i form av ett påskägg. Har du en riktig rockfantast i din närhet? Då kan du enkelt skapa ett lite tuffare påskägg som kommer att falla personen i smaken. Här berättar vi hur du gör.

Tänk nytt kring påskäggen

Hur får man då till ett riktigt rockigt påskägg? Det är inte så svårt, men du behöver tänka lite nytt. Välj inte det gulligaste påskägget du kan hitta, utan ta ett som är lite mer neutralt. Hos Partykungen finns både påskägg & påskgodis i mängder av färger och former. De har också spännande godis som passar det lite tuffare påskägget. Vad sägs till exempel om godis med chili? Genom att beställa både påskägg & påskgodis på nätet slipper du dessutom trängas med andra som är sugna på att köpa godis i påsk. Du kan istället i lugn och ro beställa hem det du behöver. Saltlakrits känns också som en given ingrediens i ett rockigt påskägg. Även sådant hittar du hos Partykungen. Vill du vara lite extra klimatsmart i påsk kan du också göra eget godis, till exempel kolor med whiskey eller lakrits.

Lägg en rockig överraskning i ägget

Även om godiset i ett påskägg är en överraskning i sig så är det ju ganska väntat. Därför kan det vara kul att addera något annat till innehållet också. Vill du vara riktigt generös så kan en biljett till en konsert med favoritbandet vara en bra idé. Är plånboken lite magrare så fungerar det också bra med biobiljetter till en film med rocktema som extra gåva. Även en snygg bandtröja går bra att få ned i påskägget om du kämpar lite. Du kan också göra en spellista med dina rockfavoriter och skriva ned länken till den på en fin lapp och lägga i ägget. Egentligen är det bara din fantasi som sätter gränserna.

Piffa till påskägget

När du köpt påskägg & påskgodis kanske du ändå inte är riktigt nöjd med äggets utseende och vill få det att se lite tuffare ut. Det är lätt fixat. Med lite hobbyfärg målar du enkelt ägget i de färger du gillar. Du kan också välja att göra så kallat decoupage på ägget. Välj ut några bilder på mottagarens favoritband och klipp ut dem. Klistra sedan fast dem på ägget med decoupagelim. När det har torkat målar du över ägget med ytterligare ett lager lim för att få en glansig yta. Det blir ett personligt och fint påskägg som mottagaren kommer att bli riktigt glad över. Att lägga ned lite tid på gåvor är ett bra sätt att visa sin kärlek.