Rockband som inspirerats av amerikansk bluesmusik

Ytterligare ett av rockbanden som kommit att bli ett av världens mest kända kommer ifrån Storbritannien. Bandet heter The Rolling Stones och bildades i London den 25 maj år 1962. Även detta band, precis som de ovan, har kommit att bli känt för att vara ett av världens mest inflytelserika band inom musikbranschen. Således har detta gjort att flera andra artister och grupper inom branschen har kommit att inspireras av The Rolling Stones.

Gruppens musik har sedan allra första början inspirerats av den amerikanska bluesmusiken och detta har gjort att de flesta av låtarna haft någon form av bluesmusik i bakgrunden.

Bandets historia

När gruppen bildades var Brian Jones frontfigur för gruppen, dock var han endast gruppens frontfigur fram till mitten av 1960-talet. Därefter tog två nya medlemmar över, nämligen Keith Richards och Mick Jagger.

The Rolling Stones var en av de två populäraste musikgrupperna i Storbritannien under 1960-talet. Den andra gruppen var The Beatles som nämndes ovan. Det som skilde de två grupperna åt var att The Rolling Stones ansågs vara galna, farliga och oanständiga medan The Beatles ansågs vara lugna och anständiga.

Turneringar världen över

Gruppen The Rolling Stones nådde sin högsta pik inom karriären mellan åren 1965 och 1981. Under dessa år, men även åren efter, har bandet lockat tusentals fans till sina uppträdanden och shower. Bandet slog igenom globalt och de har flera gånger haft turneringar världen över.

The Rolling Stones har även blivit invalda till Rock and Roll Hall of Fame, som är ett museum där band som haft stort inflytande inom rockmusiken väljs in. Gruppen blev tilldelad en plats på museet år 1989.