Ett inflytelserikt rockband

Det finns de rockband som inte endast satsade på renodlad rock och The Beatles är ett av dessa. De blandade pop- och rockmusik med varandra och kom att bli väldigt kända världen över. The Beatles är en brittisk musikgrupp som var aktiv under 1960-talet. De lyckades bli väldigt stora och de blev kända som ett av musikhistoriens mest framgångsrika band. Bandet har sålt över 1,3 miljarder skivor och de har även haft flest listettor på den amerikanska singellistan Billboard. De har totalt haft tjugo listettor på Billboard.

Bandmedlemmar i The Beatles

Bandet The Beatles är ett brittiskt band som härstammar från Liverpool. Bandet skapades, som ovan nämndes, år 1960 av fyra brittiska killar. Dessa var John Lennon, Paul McCartney, George Harrison och Ringo Starr. Det var John och Paul som var personerna som skapade de flesta av bandets låtar.

Bandet skapade musikaliska trender

En anledning till att bandet blev så pass stort och känt som det blev var deras nytänkande inom musiken. De mixade en mängd olika musikgenrer med varandra och detta kom att skapa ett nytt sätt att producera musik på. Gruppen anses fortfarande vara en av de mest inflytelserika inom branschen.

The Beatles hade ett enormt stort stöd från sina fans och på så vis skapade gruppen helt nya musikaliska trender. Fansen kom att kalla sig för Beatlemania och med hjälp av dem kom bandet att skapa nya trender inom mode, politik och filmskapande.

Svårigheter i gruppen

Bandet hade under en längre tid svårigheter med bland annat olika åsikter inom gruppen som till slut ledde till att gruppen valde att splittras år 1970. Efter att gruppen splittrades valde alla medlemmarna att satsa på egna karriärer, så kallade solokarriärer. Till skillnad från många andra som försökt sig på detta, blev alla medlemmars solokarriärer väldigt lyckade. De alla fortsatte att ha stort inflytande inom musikbranschen världen över.

Dock förlorade fansen aldrig hoppet om att gruppen någon gång skulle återförenas. Men detta hoppet försvann år 1980 då John Lennon sköts ihjäl. Nu är det endast Paul och Ringo som fortfarande lever och båda två är fortfarande aktiva inom musiken.

Trots att gruppen inte varit aktiv på många år fick de en utmärkelse år 2010. Då fick gruppen en utmärkelse som världens bästa musikgrupp någonsin. Denna utmärkelse delades ut av den kända tidskriften Rolling Stone.