Världens äldsta årliga festival

Pinkpop är en musikfestival som arrangeras årligen. Som man kanske kan tro på grund av namnet innehåller festivalen inte endast musik i popgenren utan den inkluderar även en stor mängd rockmusik. Festivalen arrangeras i Landgraaf som är en stad i sydöstra Nederländerna. Det som gör denna festival unik är att det är den äldsta festivalen som arrangeras årligen, detta enligt Guinness världsrekord.

Varför namnet Pinkpop?

Namnet Pinkpop kommer ifrån att festivalen arrangeras under tre dagar, vanligtvis från lördag till måndag, under pingsten. På holländska har pingsten namnet Pinksteren och därför kom grundarna på namnet Pinkpop.

Festivalen är väldigt stor och varje dag har den ungefär 68 000 besökare. Totalt har festivalen arrangerats 44 gånger och detta har gjort att den sammanlagt haft totalt runt 700 uppträdanden och över 2 miljoner besökare.

Hollands största utomhusfestival

Pinkpop är Hollands största utomhusfestival och den har flera olika scener inne på området. Under festivalen uppträder både internationella men även lokalt kända artister. Dessa artister brukar arrangera stora och bra shower för sina fans. Festivalens biljetter är i stort sätt helt slutsålda varje år.

Pinkpop arrangerades första gången år 1970 och under åren som festivalen arrangerats har den haft väldigt stora och kända artister, bland annat stora rockband.

Det som många uppskattar med festivalen är att det även finns en camping inne på själva festivalområdet. På denna camping kan totalt 50 000 personer övernatta. Denna camping gör det möjligt för besökarna att stanna längre och pausa mellan de olika artisternas uppträdande.