Ett av världens mest framgångsrika rockband

Det fjärde rockbandet som kommer att nämnas är ytterligare ett brittiskt rockband. Detta heter Queen och blev otroligt känt världen över. Bandet har även fått en film gjord efter sin musikaliska historia. Bandet bildades år 1970 i London och bestod av gitarristen Brian May tillsammans med sångaren Freddie Mercury och Roger Taylor som spelade trummor. Året efter blev även John Deacon en av gruppmedlemmarna och han var sedan med under gruppens alla framgångsrika år.

Gruppens framgångshistoria

Bandet slog igenom och blev som mest framgångsrikt världen över under 1970-talet. Queen har sedan dess ansetts vara ett av de mest inflytelserika banden inom musikbranschen. Bandet har haft flertalet låtar som toppat musiklistorna, bland annat låtarna “We Are the Champions” och “We Will Rock You”. Många av låtarna spelas på radio än idag.

Bandets två första album blev dock inte särskilt kända utan det var först med deras tredje album som de slog igenom. Med album tre och fyra fick bandet stor internationell framgång. Bandet Queen har totalt släppt femton album som är inspelade i studio och fem livealbum. Utöver dessa har de även släppt ett stort antal samlingsalbum.