Belgiens största musikfestival

En annan rockfestival som arrangeras årligen är Rock Werchter vilken arrangeras i Belgien. Festivalen har ett väldigt stort område och detta inkluderar även en camping, som i sin tur gjort att festivalen blivit mycket populär. Festivalen är en färgsprakande festival som lockar besökare från andra länder än bara Belgien.

Historien bakom festivalen

Festivalen arrangerades första gången år 1974 och under sex år har den fått utmärkelser av Arthur Awards. Dessa utmärkelser har utnämnt festivalen till den bästa i världen. Totalt pågår festivalen i fyra dagar och varje dag kan 88 000 besökare befinna sin inne på festivalområdet samtidigt.

När festivalen grundades och arrangerades för första gången varade den endast under en dag. Men när festivalen växte till att bli Belgiens största musikfestival så valde arrangörerna att utöka dagarna. Festivalen kom att för första gången arrangeras under fyra dagar år 2003. De senaste åren har besökarna dock klagat på de stigande biljettpriserna då festivalen tidigare varit känd för att vara relativt billig.

Festivalen arrangeras varje år under den första helgen av Belgiens sommarlov. Detta gör att många ser festivalen som ett firande och en perfekt start på sommaren.