Köra bil och lyssna på musik

Att köra bil och lyssna på musik samtidigt kan vara bland de bästa sakerna livet kan erbjuda, eller hur? Men vad ska man egentligen lyssna på för musik i bilen? Vad gör en perfekt “bil-låt”? På det stora hela är det förstås en fråga om tycke och smak, men kanske går det att ringa in några gemensamma nämnare.

Har du inget körkort? Då kan du ju inte njuta av glädjen i att susa fram på vägarna med en grym låt i högtalarna, och så kan du ju inte ha det! My Driving Academy har utvecklat ett av de enklaste och bästa sätten att lära sig både teorin och det praktiska. Teorin pluggar du enkelt med deras app för mobiltelefoner. I samma app bokar du lika enkelt körlektioner. Om det är en Trafikskola du är ute efter är det dem du ska kontakta.

Markus Larsson på Aftonbladet menar till exempel att musiken som passar bäst för bilåkande ska vara “luftkonditionerad”. Med det menar han att den inte får vara för bastung eller dansant, det ska vara en perfekt balans. Expressen ger några exempel på låtar som stämmer väl överens med de förutsättningarna. På deras lista hittar du låtar som bland andra Journey’s “Don’t Stop Believin”, Lynyrd Skynyrds “Sweet Home Alabama” och många andra låtar, perfekta för bilturen.