Ett världskänt rockband från Australien

Ett annat rockband som kommit att bli känt världen över är AC/DC, vilket till skillnad från ovan nämnda klassificeras som ett hårdrocksband. Bandet kommer inte från Storbritannien som de andra utan detta band kommer från Sydney, Australien. Gruppen bildades år 1973 av två bröder, Malcolm och Angus Young.

Gruppens historia

Innan gruppen släppte sitt debutalbum hade det flera olika gruppmedlemmar. Debutalbumet släpptes år 1975 och gruppen döpte detta till High Voltage. Under denna tidpunkt var bröderna de enda medlemmarna som var kvar av originalmedlemmarna.

Bandet funderade på att upplösas år 1980 då en av medlemmarna dog på grund av alkoholism. Dock övertalade hans föräldrar de övriga medlemmarna att inte upplösa gruppen och de valde således att fortsätta att producera musik med varandra. De fick då hitta en ny gruppmedlem och släppte sedan albumet “Back in Black”. Detta album kom att bli gruppens bäst sålda album, vilket gjorde att gruppens karriär kunde tas till nya höjder.

AC/DC gjorde succé med sin musik i USA och totalt har de sålt mer än 71,5 miljoner album bara i Amerika. Totalt har gruppen sålt mer än 200 miljoner skivor världen över. AC/DC tilldelades en plats på museet Rock and Roll Hall of Fame år 2003.